Terveztem, hogy idén is készítek bonbonokat, de aztán, idő hiányában marcipánfigurák lettek. Egyszerűbb, és rövidebb idő alatt megvan, mint a bonbon és szerintem így is elég mutatós.
Hozzávalók
20 dkg finomra őrölt mandula
20 dkg porcukor
50 ml víz
pár csepp mandulaaroma
5 dkg étcsokoládé
1/2 evőkanál étolaj
Tálba mérjük a mandulát, porcukrot, hozzáadunk pár csepp mandulaaromát. Fokozatosan adagolva a vizet, mert lehet, hogy nem kell mind, összegyúrjuk. Kicsit keményebbre hagyjuk, hogy könnyebben tudjunk vele dolgozni.
Porcukorral megszórt gyúródeszkán 5-7 mm vastagságúra nyújtjuk, és kis méretű szaggatóval tetszőleges formákat szaggatunk.
Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és belemártogatjuk a marcipánfigurákat.
Rácsra rakjuk őket, amíg a csokoládé megszilárdul, majd bonbonos kapszlikba helyezzük.
11 megjegyzés:
Olyan jó hogy ilyeneket kitalálsz! Mikulásra bonbonokat készítettem most nem nagyon akaródzik, de ezt kifogom próbálni mert még van is összegyúrva fondan ! Nagyon jól néznek ki így csokiba mártva a figurák!
De aranyosak! Lusta disznó vagyok, ha bolti (Aldis) marcipánból csinálom meg? Gondolom abból is lehetne....
Nagyon kedvesek:-)
Mivel őrölöd meg a marcipánt? Mert a diódarálóval elég darabos lesz a végeredmény...
Éva, köszönöm.
Mónika, nem vagy lusta disznó, de a házilag gyártott sokkal finomabb, és szerintem valamivel olcsóbb is, bár még nem számoltam utána.
Gerdi, a marcipánhoz mindig őrölt mandulát veszek ( Lidl )és azt még egyszer megdarálom kávédarálón. Így egészen finom szemcsés lesz.
Jó kis ötletet adtál! Mindenem van hozzá, és egyszerű is! Különben én is lebeszélnélek az Aldis mrcipánról és társairól. Borzalmas. Csak egy műragacs, aminek nem sok köze van a házihoz, ráadásul szétégeti a belemet.... Én is magam csinálom, pláne hogy 2 perc Lidl mandulalisztből.
Rendben, ha már ketten is mondjátok, kipróbálom így.
Én is magam gyártom a marcipánt, de - több lépésben - én is darálom/őrlöm meg. Most viszont olyat tapasztaltam, amit eddig soha, "kicsapódott" az olaj, vagy nem tudom mi, pedig az állaga jó, talán egy kicsit keményebb a megszokottnál. Nem tudod véletlenül, mi lehet az oka? Lehet ezen valahogy segíteni?
Gyönyörűek! Ezzel még én is meg mernék próbálkozni!:) Köszi az ötletet!:)
Tea, ahogy írod, tényleg egyszerű:-)
Mónika, hidd el nem bánod meg és pillanatok alatt kész van.
Frozi, nem tudom, én még nem jártam így.
Roza, köszönöm.
Remek ötlet! Nagyon mutatósak. :)
Petra, köszönöm.
Megjegyzés küldése