2011. november 16.

Rumos szilvás gesztenyekrém




Hozzávalók 4 pohárhoz

25 dkg gesztenyepüré
2 dkg vaníliás pudingpor
2,5 dl tej
2,5 dl tejszínhab
20 dkg aszalt szilva
50 ml rum

Az aszalt szilvát apróbb darabokra vágjuk. Meglocsoljuk a rummal és legalább egy órát állni hagyjuk.
A vaníliás pudingport a tejjel előírás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük.
A gesztenyepürét villával összetörjük, hozzáadjuk a pudingot, a keményre felvert tejszín kétharmad részét, és habverővel simára keverjük.
A kelyhekbe rétegezzük a krémet és a rumos szilvát, tetejére kanalazzuk a maradék tejszínhabot és pár darab szilvával díszítjük..


6 megjegyzés:

családi tűzhely írta...

Nagyon guszta:)

Roza írta...

Ezt el kell készítenem!:)

Éva írta...

Nagyon finom lehet guszta!

Hankka írta...

Már a Kifőztükben is felfigyeltem rá, annyira guszta! Nagyon finom lehet! :)

María írta...

Nagyon finomnak tűnik!!

Citromhab írta...

Köszönöm és tényleg nagyon finom:-)