Ha a karácsonyi készülődés alatt kicsúszunk az időből, és pár nappal az ünnepek előtt jut eszünkbe, hogy saját készítésű likőrt szeretnék, akkor sincs gond.
Ez a narancslikőr egy "last minute" változat, a szokásos egy-két hét helyett két nap alatt elkészül és nem mellesleg finom is.
Hozzávalók
2 narancs
1 citrom
2 dl vodka
18 dkg cukor
150 ml víz
3 szegfűszeg
2 fahéjrúd
Forró vízben megmossuk a narancsokat és a citromot, sajtreszelő segítségével vékonyan lereszeljük a héjukat, úgy, hogy a héj fehér része ne kerüljön bele.
Zárható befőttes üvegbe tesszük, felöntjük a vodkával és beledobjuk a fahéjat és a szegfűszeget. Lezárjuk és időnként felrázva, hűtőben két napig érleljük.
Sűrű szövésű textilen átszűrjük, eltávolítjuk a szegfűszeget és a fahéjrudat , a visszamaradt héjat pedig lábosba tesszük, hozzámérjük a vizet és a cukrot.
Felforraljuk, 4-5 percig főzzük, majd langyosra hűtjük. Szűrés után az alkoholos résszel elkeverjük és jól behűtjük.
5 megjegyzés:
Nagyon jól hangzik!
Hű, ajándékozhatna nekem valaki ilyet!
Nagyon jól hangzik ez is , jó lenne kipróbálnom! A múltkoriban azt hiszem hogy te ajánlottad azt a kandirozott gyümölcshéjat megcsináltam nagyon finom lett, bár csak kóstolgattam mert mikulás ajándéknak szánom!
Szemi, Karácsony ide vagy oda, nálunk már elfogyott egy adag:-))
Tea, szerintem akkor jársz legjobban, ha magadat leped meg:-))
Éva, a kandírozott héjakat én is kóstolgattam a készítés alatt, elég nehéz abbahagyni:-)
Nagyon tetszik! Ráadásul még az időbe is belefér! Köszönöm. :)
Megjegyzés küldése