2011. október 13.

Stefánia vagdalt






Hozzávalók

1 kg darált hús
2 gerezd fokhagyma
6 darab tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só, bors
1 evőkanál őrölt pirospaprika
tejföl

A darált húshoz adjuk a lereszelt fokhagymát, a zsemlemorzsát, egy tojást és a pirospaprikát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és kézzel alaposan összedolgozzuk.
5 tojást keményre főzünk, a héjukat eltávolítjuk.
A hús harmad részéből egy 10-12 cm széles, tepsi hosszúságú csíkot formázunk egy olajjal vékonyan kikent tepsi aljába.
A tojásokat hosszában, szorosan egymás mellé a húsra sorakoztatjuk és befedjük a maradék masszával.
A tetejét megkenjük tejföllel és 40-50 perc alatt megsütjük.
Petrezselymes krumplival tálaljuk.

3 megjegyzés:

Petra írta...

Nagyon gusztára sikerült. :)))

Bianka írta...

Csodás lett. Nagyon szeretjük

Roza írta...

Nagyon jól néz ki:) Én is szeretem.