Bár az idei szüret már szinte mindenhol befejeződött, de talán még akad pár fürt szőlő, amiből ezt a nagyon mutatós és finom tortát el lehet készíteni.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A piskótához
4 tojás
9 dkg cukor
11 dkg liszt
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál sütőpor
A krémhez
5 tojás sárgája
5 evőkanál cukor
1,5 dl édes fehér bor
2,5 l tejszín
20 dkg muskotályos fehér szőlő
A díszítéshez
2 dl tejszín
4 dkg cukor
1 csomag habfix
20 dkg kék szőlő
mentalevél
A piskótához a hozzávalókat felezzük és két lapot sütünk. Az egész tojásokat a cukorral felverjük. Belekeverjük az olajat, majd a sütőporos lisztet. Egyenként sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 200 fokra melegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
A borkrémhez a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a bort és gőz felett folyamatosan kevergetve 6-8 perc alatt besűrítjük, majd lehűtjük.
A fehér szőlőt alaposan megmossuk, a szárát eltávolítjuk. A tejszínből kemény habot verünk, hozzáadjuk a borkrémet és elkeverjük. Végül a szőlőszemeket is a krémbe forgatjuk.
Az egyik tortalapot tortatálra helyezzük, rásimítjuk a krémet, majd befedjük a másik lappal.
A díszítéshez a tejszínt a cukorral és a habfix-el kemény habbá verjük, 3 evőkanálnyit habzsákba töltünk, a maradékkal bevonjuk a torta oldalát és tetejét. Körben habrózsákat nyomunk a tortára.
Kristálycukorba forgatott kék szőlőszemekkel és mentalevéllel díszítjük.
12 megjegyzés:
A torta gyönyörű, mint mindig. Biztos nagyon finom is.
Valami gyönyörűséges! :)
Csodás!:)
Lenyűgöző!!! :)
Ez kérem nagyon ott van! Csinálhatnál egy sütiskönyvet is.))
Gyönyörűűű
Nagyon gyönyörű!
Egyetértek a többiekkel, nagyon-nagyon gyönyörű:)))))))
This one caught my eye. So pretty a must have for the wedding collection.
Nagyon-nagyon szép lett, különösen a cukorba forgatott szőlőszemek tetszenek!
Tényleg rendkívül mutatós.
Amúgy milyen volt az idei szőlőtermés Nálatok?
Én bármilyen szőlőt kóstoltam mind elképesztően zamatos és édes volt.
Köszönöm!
Tálaló, írok Neked:-)
Megjegyzés küldése