2011. szeptember 8.

Barackos-mandulás sütemény




Végéhez közeledik az őszibarack szezon, de a késői fajták még jelen vannak a piacokon.
Szerintem  ebben az időszakban a legzamatosabb ez a gyümölcs, a legfinomabb dzsemek, befőttek, desszertek, sütemények most készíthetők belőle. Érdemes kihasználni, hogy még friss barackkal dolgozhatunk, később már úgyis csak a befőtt vagy a konzerv marad.

Hozzávalók 24x36 cm-es tepsihez

A tésztához
3 tojás
6 dkg olvasztott vaj
25 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
3 dl tej
35 dkg liszt
1 csomag sütőpor

A tetejére
80 dkg őszibarack
2 evőkanál cukor
1 kávéskanál vaníliakivonat
5 dkg szeletelt mandula


A barackokat meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukorral és a vaníliával óvatosan összekeverjük, fél órát állni hagyjuk, majd lecsepegtetjük.
A tésztához az egész tojásokat a cukorral fehéredésig verjük, majd belekeverjük a vajat és a kakaót.
Hozzáadjuk a tejet és végül a sütőporos lisztet.
Csomómentesre keverjük és vajazott, lisztezett tepsibe simítjuk.
A tetejét kirakjuk a barackszeletekkel, megszórjuk mandulával és 180 fokra melegített sütőben 40-50 percig sütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva kínáljuk.

6 megjegyzés:

Petra írta...

Jaj, de gyönyörű! :)))

Eszter írta...

Mostanában egy nagyon hasonló sütit készítettem. Olyan nagyon finom volt, de ezen is úgy látszódik. :-) Nagyon ízlett nekem is a barack-pirított mandula páros.

Éva írta...

Különlegesen szép lett a süteményed! Az hogy finom abban biztos vagyok !

Bianka írta...

Isteni finom

Citromhab írta...

Petra, köszönöm.

Eszter, a mandula-barack párosítás tényleg nagyon finom:-)

Éva, Bianka, köszönöm.

Kreatív konyha írta...

Jó ötlet a barack és mandula duó!