2011. augusztus 23.

Szőlős-túrós rétes




Hozzávalók 3 rúdhoz

6 db mirelit réteslap
75 dkg túró
50 dkg szőlő
45 dkg (nagy doboz) tejföl
9 csapott evőkanál cukor
3 csomag vaníliás cukor
olvasztott vaj

A szőlőt megmossuk, és a szemeket leszedjük a szárról.
1 rúdhoz 2 réteslapot egymásra terítünk úgy, hogy minden egyes lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal.
Rászórjuk a túró harmadát, 3 evőkanál cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot és a szőlőszemek harmadát. Meglocsoljuk tejföllel és bejgliszerűen feltekerjük. Ugyanígy járunk el a másik két rúd esetében is.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük őket, tetejüket megkenjük tejföllel és 240 fokra melegített sütőben megsütjük.
Langyosan szeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.




8 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon guszta, biztos finom is.

Éva írta...

Ez nagyon guszta, milyen nagyon finom lehet az íze? Kifogom próbálni az biztos!

Petra írta...

Nagyon tetszik a töltelék ötlete. A rétesed isteni lehet. Mi újság apa fogyókúrájával, a végére ért? :)))

Citromhab írta...

Kati, Éva, lehetőség szerint muskotályos szőlőt kell választani, azzal a legfinomabb.

Petra, köszönöm. Igen, legnagyobb örömömre, vasárnap befejezte:-))

Nelli írta...

Ez már olyan jó kis szüreti süti!Finom lehet!Gondoltam, hogy a muskotályos szőlő a legjobb hozzá!:-)

Bianka írta...

Izaglmas nagyon finom

Gesztenye receptjei írta...

Nagyon finom és a kép is nagyon guszta!
Én is készítettem már ilyet, mascarponével:-))

Citromhab írta...

Nelli, milyen jó nevet találtál...szüreti süti:-))

Bianka, köszönöm

Gesztenye, a mascarpone nagyon jól hangzik, fenn van esetleg nálad a recept? Kipróbálnám.