2011. augusztus 29.

Körtetorta




Hozzávalók: 24 cm-es kapcsos tortaformához

A tésztához:
25 dkg liszt
1 tojás
6 dkg cukor
13dkg vaj
1/2 kávéskanál sütőpor
reszelt citromhéj

A töltelékhez:
1,5 kg körte
7 dkg cukor
1/2 citrom leve
1,5  csomag vaníliás pudingpor


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
A körtét meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk és kisebb kockákra vágjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet, a pudingport, és összekeverjük.
A tésztát kör alakúra nyújtjuk, ami akkora legyen, hogy a forma oldalát is befedje körben.
Beleöntjük a körtét és 180 fokra melegített sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük.




13 megjegyzés:

Szabina írta...

Mennyeien néz ki! Piacon veszek egy adag körtét, és ki is fogom próbálni! :) Melyik fajta körte a legjobb hozzá? Köszönöm! :))

Kati írta...

Nagyon szép lett, tetszik.

családi tűzhely írta...

Jöhet egy szeletke:)

Bianka írta...

Nagyon finom lehet

Petra írta...

Nagyon guszta.:)))

Okki írta...

Nagyon finom lehet! :)

Colors in the Kitchen írta...

nagyon finom lehet! almából én is tervezek valami hasonlót :) körtéből tuti finomabb, de most nálunk almából van tonnányi :)

Jade írta...

Huu, de guszta!

Citromhab írta...

Szabina, ez most Kálmán körtéből ( Császárkörte ) készült, de szerintem mindegy. Lényeg, hogy érett legyen, különben nem puhul át a sütési idő alatt.

Kati, köszönöm.

Családi tűzhely, ezt már nehezen tudnám megoldani:-)

Bianka, Petra, Okki, köszönöm.

Colors in the kitchen, én sütöttem már almával, azzal is finom.

Jade, köszönöm:-)

mandy tarragon írta...

Juj, de jól néz ki, hétvégén megcsinálom :)

Éva írta...

Nagyon guszta jól néz ki ! Biztos nagyon finom!

Kreatív konyha írta...

Szépséges körtetorta!

Kati írta...

Ne haragudj, hogy megkérdezem, de a torta tésztájához nem jár 2 - 3 evőkanál víz vagy tej, mert én elkészítettem a tortát, de a tésztamassza folyadék nélkül sehogysem állt össze, csak morzsolódott. Aztán raktam hozzá 3 evőkanál tejet, én nektarinnal készítettem, nagyon finom lett, köszönöm a receptet.