Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
Az alaphoz
20 dkg zabkeksz
10 dkg olvasztott vaj
A joghurtos krémhez
50 dkg natúr joghurt
20 dkg tejföl
20 dkg cukor
20 g zselatin
4 dl tejszín
20 dkg szeder
A joghurtot, tejfölt, cukrot és a zselatint lábosba mérjük és kevergetve felmelegítjük annyira, hogy a zselatin elolvadjon (ne forraljuk fel). Langyosra hűtjük.
A tortagyűrűt tortatálra helyezzük, a tortaforma alja most nem kell.
A kekszet apró morzsásra törjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, eldolgozzuk, a tortatál gyűrűvel körbezárt részébe nyomkodjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kihűlt joghurtos részt és habverővel alaposan eldolgozzuk.
A krémet a tésztára öntjük, elsimítjuk, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Ha megszilárdult, a szederrel díszítjük.
18 megjegyzés:
Lepetézek, de gyönyörű
Gyönyörű!
Annyira szép, hogy valóban nem tudok mit mondani!Nagyon-nagyon guszta!
Nekem sem volt kedvem mostanában bekapcsolni. De ez sütő nélkül is gyönyörű lett! :) Nagyon gusztusos!
ez egy ilyen "hajaj" torta - nagyon szép, igazi művészet. kedvenc zöldségesünknél a szeder 800, míg az áfonya "csak" 500 magyar pénz.... maradtunk a dinnyénél :)
Bianka, Kriszta, Éva, köszönöm:-)
Szabina, köszönöm, nem is kell mindig a sütő és ezek a hideg desszertek jobban is esnek ilyenkor:-)
Beastie, "hajaj" torta...ez jó:-))
Nekem van egy árva szederbokrom a kertben, úgyhogy ez most ingyen volt, a 800 viszont tényleg horror ár, annyiért én sem vettem volna:-)
Már nem tudom tovább ragozni, gyönyörű egyszerűen.
Csatlakozom az előttem szólókhoz. Csodaszép.
Ó, hogy ez milyen gyönyörűséges! :)
Gyönyörű!
Nem találok szavakat, még a lélegzetem is elállt a látványtól...Hűamindenit!!! Azok a lekvár szívecskék a tetején...ÁÁÁÁÁ, kész vagyok! Csodás!
Bámulatos!! Szépségességes!:)
És még mindig nem találom a legjobb szót erre a csodára!
Csodás torta
Citromhab!
Erre én sem tudok okosabbat, jobbat mondani, hogy egyszerűen lenyűgöző, csodálatos!!!:-))
Köszönöm mindenkinek:-)
Tényleg mutatós ez a díszítés és annyira egyszerű elkészíteni, semmi kézügyesség nem kell hozzá, csak egy kiskanállal rácsurgatjuk az öntetet és aztán széthúzgáljuk valami vékony fa vagy fém eszközzel.
Ha nem mintázzuk különösebben, akkor is nagyon szép.
Próbáljátok ki!
Köszönöm ezt a csodát:) Mai napra ki is van találva mit eszünk:) gyönyörű lett.
Névtelen, köszönöm.
Nekünk nagyon-nagyon ízlett, remélem, Ti is így lesztek ezzel:-))
Eperrel készítettem, nagyon finom lett! Köszi: Marika
Megjegyzés küldése