2011. július 9.

Sárgadinnye fagyi





Ennek a fagyinak az elkészítéséhez némi szerencse kell. Ezt úgy értem, hogy ha nem sikerül mézédes dinnyét beszereznünk, amit a vásárlás pillanatában nem tudunk megállapítani ( nekem legalábbis nincs tuti módszerem erre ), inkább bele se vágjunk.
Ha nem teljesen érett a gyümölcs, kesernyés uborkára hajazó mellékíze lesz, ami szinte élvezhetetlenné teszi a különben rendkívül finom fagyinkat.
Ajánlatos ezért kóstolási próbát végezni, mielőtt nekikezdünk.

Hozzávalók

50 dkg sárgadinnye
2 dl tejszín
15 dkg cukor
vanília


A dinnyét meghámozzuk, kockára vágjuk, egy maréknyit félreteszünk, ezt egészen apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és botmixerrel pépesítjük.
Hozzáöntjük a tejszínt és jól behűtjük.
Ha kellően áthűlt, fagyigépbe öntjük és előírás szerint elkészítjük.
A kész fagyiba keverjük bele a félretett apró dinnyedarabokat és fogyasztható is.
Ha van otthon mentánk, ezt ne hagyjuk ki, nagyon jól passzol a sárgadinnye ízéhez.

9 megjegyzés:

Emoke írta...

én befürödtem vele :(

Citromhab írta...

Olvastam:-) Valószínűleg nem volt kellően érett a dinnye, nekem ezért egyszer a kukában kötött ki:-))

Kriszta írta...

Én szagolgatni szoktam a piacon, a zöldségesnél a dinnyét. Amelyiknek jó sárgadinnye illata van, az finom édes szokott lenni az estek nagy részében.

Citromhab írta...

Orchidée, kipróbálom:-))

Ottis írta...

Biztos finom!

Blogkonyha írta...

Nagyon finom lehet! Még nem ettem dinnye fagyit...Ebben a melegben eleszegetném...

Bianka írta...

Finom aromás fagylalat

Beastie írta...

ÚÚÚÚÚÚ, de finom lett - köszönjük :)

Citromhab írta...

Beastie, ugye? Nekünk is nagyon bejött:-)