A leggyorsabb és leges-legfinomabb eperfagyi azok közül, amiket eddig kipróbáltam.
A receptet a fagyigéphez mellékelték és nem csak eperrel, de más idénygyümölccsel ( málna, barack, stb.) is kiválóan működik.
Hozzávalók
50 dkg eper
2 dl tejszín
20 dkg cukor
1/2 citrom leve
vanília
A hozzávalókat nagyobb méretű tálba mérjük és botmixerrel pépesítjük. Lehet egészen egynemű vagy maradhat darabosabb is.
Jól behűtjük a fagylaltalapot, majd a gép előírása szerint elkészítjük a fagyit.
Ha nincs gépünk, fagyasztóba tesszük az alapot, és félóránként átkeverve megfagyasztjuk.
10 megjegyzés:
Hú, nagyon guszta:)
Nagyon jól néz ki, guszta!
Óóó!Ebből most úgy ennék...
Van a kertünkben eper,de az ahogy érik meg is esszük,esélytelen belőle fagyit készíteni.Viszont hétfőn megyünk szedni az eperföldre.Mennyit kell még addig aludni!?
Kérek, kérek, kérek!!!!!!!!!!
Nagyon jól néz ki!
Családi tűzhely, Éva köszönöm:-)
Tálaló, még kettőt:-))
Nekem egy tő eprem sincs, mondjuk veteményeskertem se, csak gyep meg dísznövények, de anyukám bőven szállítja az alapanyagot:-)
Mónika, olyan szívesen küldenék Neked, ha tehetném:-)
most ettünk meg közel egy liter banános csokis jégkrémet (cartedór) de holnap el kellene készítenem életem második fagyiját (az elsőt hamarosan újra készítem) s ez tetszene hozzá - csak a kismamáknak az epret nem ajánlják, gondolom a földről rákerülő baktériumok miatt. keresek málnát :) köszi.
Hű nagyon csodás és finom
De jó lenne most ebbe a melegbe :)
Beastie, málnával is éppen olyan finom, mint eperrel.
Na, és persze gratulálok:-))
Bianka, köszi:-)
Angéla, épp most dobom össze a következő adagot:-)
Erzsi ez az eper fagylalt valami fantasztikus ahogyan sikerült. A legkedvencebb desszertem az eper, és pláne az eper fagylalt házilag készülve.
Olyan gyönyörü szine is van, és még ami a legfontosabb, az eper darabkák benne. Hü, ha, nem fog kimenni a fejemböl mostanában. Muszáj lesz el készinteni!
A felvételek meg nagyon csábitók, ráadásul!
xoxo
Megjegyzés küldése