Még régebben, Mohánál találtam ezt a sütit és rögtön megtetszett, mert egyrészt nagyon jól néz ki, másrészt nem kell sütni.
Nagyon sokszor készítettem már, a gyerekek imádják, ezért kétszeres mennyiséggel dolgozom, amit dupla rétegzéssel oldok meg.
Hozzávalók
A világos "tésztához"
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
12 dkg olvasztott vaj
színtelen mandulaaroma
tej
A kakaós "tésztához"
50 dkg darált háztartási keksz
20 dkg porcukor
12 dkg olvasztott vaj
6 csapott evőkanál kakaópor
rumaroma
tej
A tetejére
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál olaj
A világos és a kakaós tészta hozzávalóit külön tálba mérjük és külön-külön annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható, de ne ragacsos masszát kapjunk.
Mindkét gombócot elfelezzük és egyenként, sütőpapíron azonos méretű 4 téglalapot nyújtunk.
A négy lapot egymásra borítjuk egy tálcára, és nyújtófával minden lap után finoman összenyomjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk a sütemény tetejét.
A csoki dermedése után azonnal szeletelhető.
14 megjegyzés:
Fenséges szeletek
Gyönyörű, egyszerű, finom!kell ennél több!Már le is mentettem!:-)
Ahogy a képre nézek, az ízét is érzem.
Gyönyörűek!
Guszta kis kockák,jobban néznek ki mint bármelyik cukrászdai sütemény.Amúgy is mindig nagyon mutatósak az édességeid.
Köszönöm, kedvesek vagytok:-))
A csirkemáj után jöhet a desszert!
Barbette, a csirkemáj után tényleg nem árt egy kis édesség, csak úgy, nyomatéknak:-)
Csodálatos!! Szuper jó recept, semmi sütkérezés, kölcsön is kérem tőled.:)
Gizi, örökbe neked adom:-)
Gyönyörű!
Foodafok, köszi:-))
Jaj, ez csodaszép és szerintem nagyon fincsi! Elmentettem! Szerintem ezt nagyon hamar ki fogom próbálni (pedig már óriási listám van a kipróbálandók körében, de azt hiszem, ez az elsők között lesz)! :))
Ezt egy kicsit reformositva elkeszitem majd. Milyen gyonyoru :) Koszonom az otletet!
Magdi, próbáld ki, biztosan nem fogysz benne csalódni. Ha még egyszerűbben szeretnéd elkészíteni, a Hamis marcipán kocka 2 leírását is nézd meg:-)
Megjegyzés küldése