Hozzávalók
1 darab csont nélküli karaj
2 szelet kenyér
tej
1 tojás
1 doboz Tihany camembert sajt
10 dkg gomba (pl. csiperke)
1 kis vöröshagyma
só
bors
kakukkfű
A hagymát és a gombát apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, rátesszük a gombát és megsütjük. Nem baj, ha egy picit megpirul.
A kenyérszeleteket apróra tépkedjük és meglocsoljuk annyi tejjel, amennyit a kenyér felvesz.
Hozzáadjuk a tojást, az apróra tördelt sajtot és a gombát. Sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és
kézzel alaposan összedolgozzuk.
A húst megmossuk, vízszintesen, keresztben bevágjuk. Szétterítjük és húsklopfolóval kicsit elegyengetjük. Kívül, belül finoman sózzuk.
A tölteléket a húson egyenletesen elterítjük. Bejgliszerűen feltekerjük, majd zsineggel több helyen körbekötjük.
Az így előkészített húst tepsibe helyezzük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával befedjük és megsütjük.
A sütés végén a fóliát távolítsuk el, hogy kicsit megpiruljon a hús felszíne.
A sütőből kivéve 10-15 percet pihentetjük a húst, eltávolítjuk el a zsineget, majd szeleteljük.
Rizzsel tálaljuk, sajt- vagy gombamártást adhatunk mellé.
7 megjegyzés:
Húúú, ez aztán a nekem való finomság! Imádom a sajttal töltött dolgokat, recept mentve!
De csodás szeletek
Eri, nem fogod megbánni, ha elkészíted:-)
Bianka, köszönöm.
kb mekkora sertéskarajra van szükség?hétvégén ez lesz az ebéd...tuti recept.
Vanocska, a súlyát nem tudom megmondani, kb. 25-30 cm hosszú volt.
Lehet kisebb is, ha kimarad a töltelék, a hús mellé téve, megsütheted:-)
köszi az infot.Igy már megoldom:-)
elkészült ,nagyon finom lett.
Megjegyzés küldése