Elég sokszor és sokféle variációban készül nálunk pizza. Ez az egyik favorit, mert a sajt sütés közben összeolvad a töltelék többi részével és fantasztikus az állaga.
Hozzávalók 4 darabhoz
A tésztához
80 dkg liszt
4 dkg friss élesztő
2-3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál só
1 kávéskanál cukor
4-4,5 dl langyos víz
A töltelékhez
3 nagy paradicsom
20 dkg baconszalonna
40 dkg sajt (trappista, edami, füstölt vegyesen)
50 dkg gomba
egy csokor friss bazsalikom
egy csokor friss (vagy egy teáskanál szárított) oregánó
Az élesztőt a cukorral egy dl langyos vízben felfuttatjuk.
Tálba mérjük a tészta többi hozzávalóit, majd hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és annyi langyos vízzel, hogy rugalmas tésztát kapjunk, jól kidagasztjuk. Lefedve, langyos helyen kétszer duplájára kelesztjük.
Ezalatt a gombát vékony szeletekre, a szalonnát apró kockára vágjuk. Kevés olajon mindkettőt (külön edényben) zsírjára sütjük, majd langyosra hűtjük. A sajtokat kockára vágjuk vagy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a paradicsomot felkockázzuk.
Lisztezett gyúródeszkára borítjuk a megkelt tésztát, négy részre osztjuk, és egyenként kör alakúra nyújtjuk őket. A tészta egyik felére halmozzuk a gombát, a szalonnát, a paradicsomot, a sajtot és a kisebb darabokra tépkedett bazsalikom- és oregánóleveleket.
Ráhajtjuk az üresen maradt részt, és a széleket jól lenyomkodjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és forró sütőben megsütjük a pizzákat.
13 megjegyzés:
Ez a kedvenc pizzám :) !
Muszáj volt hogy kitöröljem a megjegyzést mert kissé egy kis novellának nézett ki.
Csasi azt szeretném megemliteni hogy köszönöm az engedélyt tőled hogy feltehessem a kelt tésztádat, és egy két finom tortát is linkelni fogom hozzád. Lehetséges hogy Csütörtök vagy Pénteken fogom fel tenni.
Gtönyörü sikeres calzone pizza ez megint, nem csoda hogy a nagymamádtol tanultad a kelt tésztákat. Nagyon guszta is, méghozzá...a tészta meg isteni finom lehte!
TücsökBogár, nekem is:-)!
Elizabeth, köszönöm:-).
This calzone looks delicious! This is really my kind of dinner. The filling alone looks yummy!I am not familiar with hungarian so I hope the translator works well. This is really my kind of dinner. The filling alone looks yummy!
Alexandria, the translator worked well:-)
This is a really delicious pizza and one of our
children's favourite dishes because of the filling. And, to tell you the truth, I'm keen on it as well:-))
Erzsi-Sikeresen fel tudtam tölteni a kedvenc mostani gyönyörü képeket, és emlitettelek a link-el ugy hogy ne legyen félre értés aki meg látogat. Még ráadásul azt is emlitettem, hogy a recept nálad található és leforditható. Remélem sok sikert fog aratni-még a vak is láthassa ezeket az óriás fotókat, a te blogodrol.
Im going to look for the translator but before that u sure have lods of deliciousness here!!
Loving it!!
And yeah am here from the really sweet and fantastic gal, Elisabeth!!
Aint she one of a most wonderful person to know!!
Ok ,now am going to look around ur space too!
Borász! Cukrász! Szakács! Pék! Gratulálok!
Szóval: az a kép olyan,h majd' beleharaptam a képernyőbe:D
Morphine, :DD
Megjegyzés küldése