2010. november 14.

Csokis-túrós körtetorta








Ez a torta volt a vasárnapi ebéd desszertje, a narancs és a csoki íze kicsit karácsonyi hangulatot varázsolt.

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához

A kakaós piskótához
3 tojás
70 g cukor
10 g kakaópor
2 evőkanál olaj
70 g liszt
1/2 kávéskanál sütőpor

A krémhez
6 lap zselatin
1 csomag csokipuding
1 evőkanál cukor
370 ml tej
20 g étcsokoládé

500 g sovány túró
1 narancs héja és egy fél narancs leve
120 g cukor

500 g felezett körtebefőtt

370 ml tejszín
1 csomag habfix

A díszítéshez
80 ml tejszín
15 g cukor
50 g étcsokoládé forgácsnak


Felverjük az egész tojásokat a cukorral és a kakaóval. Hozzáadjuk az olajat, majd beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát és megsütjük.
Ha kihűlt, lehúzzuk a sütőpapírt és a piskótalapot tortatálra tesszük, visszahelyezzük köré a tortagyűrűt.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A pudingport az egy kanál cukorral felfőzzük a tejben, és még forrón beletördeljük az csokoládét, és kevergetve beleolvasztjuk. Ezután óvatosan kinyomkodjuk a vizet a zselatinlapokból és azt is a pudingba keverjük.
A túrót a cukorral, a narancs héjával és levével elkeverjük, majd hozzáöntjük a langyosra hűtött pudingot és habverővel összedolgozzuk.
A tejszínből a habfix-el kemény habot verünk és óvatosan belekeverjük a pudingos-túrós masszát.
A krémből egy keveset a piskótalapra kenünk, erre rakosgatjuk a körtéket. Végül a maradék krémet belesimítjuk a formába és behűtjük.
Ha megdermedt a krém, eltávolítjuk a tortagyűrűt. A tejszínhabot a habfix-el és a cukorral felverjük és rózsákat nyomunk körben a torta tetejére. Közepét csokiforgáccsal díszítjük.

4 megjegyzés:

gondaanyu írta...

Hű milyen szépeket tudsz !
Pince és konyha :) mindkettő jó hely.
Gyöngyös pedig szép város.

ani írta...

Ebbe most bele tudnék harapni:-)

Citromhab írta...

Gondolatban küldök egy szeletet:-))).

ani írta...

Nagyon jó lesz:-))