Jó tömény csokis édesség, a férjem egyik kedvence.
Hozzávalók 24 cm-es tortaformához
A tésztához
9 tojás
210 g cukor
210 g liszt
3 evőkanál olaj
45 g kakaó
3 kávéskanál sütőpor
A trüffel krémhez
600 ml tejszín
600 g étcsokoládé
vanília
A trüffel golyóhoz: 18-20 db
200 g étcsokoládé
100 ml tejszín
50 g vaj
1 csomag csokoládés tortadara
A csokiforgácshoz
50 g étcsokoládé
A krémmel kezdünk előző este. A tejszínt és a csokoládét folyamatosan kevergetve felforrósítjuk, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad.
Vaníliával ízesítjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap habverővel habosítjuk a kihűlt krémet.
A tészta hozzávalóiból sütőpapírral bélelt tortaformában 3 lapot sütünk.
Az egész tojásokat a cukrot és a kakaóport habverővel felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport, és 180 fokra melegített sütőben kb.10 perc alatt megsütjük.
A lapokat rácsra téve hűlni hagyjuk.
A krémet elosztva összeállítjuk a tortát. A tetejére és az oldalára 1/3-nál kicsit nagyobb mennyiséget hagyjunk.
A trüffel golyókhoz a hozzávalókat vízgőz fölött megolvasztjuk. Kihűtjük és golyókat formázunk belőle, amiket tortadarában meghempergetünk. Egyenletesen elosztva a torta szélére ültetjük őket.
Csokiforgáccsal díszítjük a tortát.
11 megjegyzés:
Citromhab!
Ez valami csoda!!!!
Nagyon ügyes vagy!
Ezen a blogon, már megszokhattuk, hogy torta, édesség, desszert és sütemények terén magasra van téve a mérce. Sok „cukrász” imát rebegne minden nap, ha ilyet és ehhez hasonlót tudnának készíteni. A Hauer sokáig zárva volt. Lehet, hogy többet kellett volna a tulajdonosoknak a netet böngészni, és akkor rátaláltak volna Citromhab blogjára. Mindenki jól járt volna. Sűrű sorokban állnának a bejárat előtt, hogy bejuthassanak. Mint anno domini, mikor Keresztapám volt a Hauer Cukrászda Főcukrásza. Azonnal sütök egyet. Nem! Kettőt. Jó lesz a másik ajándéknak, ha meg nem esszük azt is.
Gyönyörű!:-)Nagyon, nagyon ügyes vagy!
Foodafok, szerintem túlzol, de köszönöm:-))
Nelli, köszönöm.
Nagyon jó recept ! :)
Egy kérdésem lenne ,hogy a krémbe ,pontosabban a tejszínbe kell tenni habfixálót ?
Bocsi ,de még egy kicsit amatőr vagyok . :)
Névtelen, ebbe a krémbe nem kell habfixáló, nem is írtam ilyet.
Egyszerűen, előző este összemelegíted a tejszínt a csokival ( amíg a csoki el nem olvad ) és ha langyosra hűlt, hűtőbe teszed reggelig. Akkor egy elég kemény krémet kapsz. Nem is lehetne így kenni, ezért kell habverővel egy kicsit átdolgozni.Ennyi.
Remélem, sikerül elkészítened, egyébként nem bonyolult egyáltalán:-))
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ ! :)
Majd írom a végeredményt ! :P
Nagyon csábító a recept, csak annyi kérdésem lenne, hogy mekkora tortaformában sütötted a lapokat??
Köszi a választ előre is! :)
Áfi, 24 cm-es formában sütöttem.
A krém borzasztó sűrű és tömény lett...mi lehet az oka?? függ,h milyen csokival készük??
Normálisan nem kellene, hogy nagyon sűrű legyen a krém. Ha nem növényi tejszínt (Hulala) és jó minőségű csokoládét használsz (pl. Szerencsi ét), akkor egy jól kenhető, inkább lágyabb állagú krémet kapsz.
Megjegyzés küldése