2018. április 13.
Májgaluska leves
Hozzávalók 4 személyre
1 nagyobb sárgarépa
1 nagyobb petrezselyemgyökér
1 kisebb karalábé
3 evőkanál olaj
só
A májgaluskához
10 dkg máj
1 tojás
2-3 evőkanál búzadara
fél kávéskanál só
A zöldségeket megtisztítjuk és karikára, a karalábét kisebb kockákra vágjuk.
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a zöldségeket és 2-3 percig kevergetve pároljuk.
Felöntjük másfél liter vízzel, sózzuk és puhára főzzük a zöldségeket.
A májgaluskához a májat elkaparjuk, hozzáadjuk a tojást, a sót és annyi búzadarát, amennyit felvesz.
Két teáskanál segítségével a levesbe szaggatjuk és kb. 5 percig alacsony lángon főzzük, majd tálalás előtt lefedve 15-20 percet pihentetjük
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése