2018. február 9.
Spenótfőzelék
Hozzávalók 4 személyre
50 dkg spenót (fagyasztott is lehet)
2 gerezd fokhagyma
3-4 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 dl tej
5 dkg reszelt sajt
só
A több vízben leöblített spenótlevelekből eltávolítjuk a vastagabb ereket és kisebb darabokra tépkedjük. A fagyasztott változatnál ez a művelet természetesen kimarad.
2-3 dl enyhén sós vízben feltesszük főni és forrástól számított 10 percen keresztül lassú tűzön rotyogtatjuk.
Nagyobb lábosban az olajon halványra pirítjuk a lisztet. Lehúzzuk a tűzről a rántást és ráöntjük a spenótot, a tejet és belekeverjük a reszelt sajtot, majd az egészet összeforraljuk.
Ha kell, még sózzuk.
Tükörtojással vagy bundás kenyérrel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése