2017. december 3.

Pilóta keksz





Hozzávalók 40-45 darabhoz

A világos tésztához
15 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő
12 dkg vaj
7 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 felvert tojás fele

A kakaós tésztához
12 dkg liszt
3 dkg kakaópor
5 dkg étkezési keményítő
12 dkgvaj
7 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
csipetnyi só
1 felvert tojás fele

A krémhez
5 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin ( ha vajat használunk, túl lágy lesz a krém)
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
1 teáskanál rum
1 dl tejszín

A krém hozzávalóit lábosba mérjük és addig melegítjük, amíg a csokoládé és a vaj is el nem olvad.
Jól behűtjük, majd felhasználás előtt habverővel kihabosítjuk.
A világos és a kakaós tészta hozzávalót külön-külön összegyúrjuk és mindkettőből 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk.
Korongokat szaggatunk belőlük és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket.
A barna korongokra tetszőleges mintát nyomunk, de ez el is maradhat.
180 fokos sütőben 8-10 perc alatt megsütjük a kekszeket.
Ha kihűltek, egy világos és egy kakaós kekszet a krémmel összeragasztunk.
Frissen ropogós, de kicsit lágyabb töltelékű kekszet kapunk, ha másnapig várunk vele, a tészta puhább lesz, a krém pedig megszilárdul. Nekünk az utóbbi állag jobban ízlett.

1 megjegyzés:

Melinda Sásdi írta...

Karácsony előtt készítettem el a gyerekeknek. Nagyon ízlett mindenkinek. Isteni. Viszem a blogra és jelöllek forrásként.