2017. november 5.

Sült madártej almával




Hozzávalók 6 bögréhez

6 dl tej
4-5 evőkanál méz
csipet só
1 evőkanál liszt (vagy étkezési keményítő)
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat
2 közepes méretű alma

A bögréket vékonyan kikenjük vajjal és egy tepsibe helyezzük. Az almákat meghámozzuk, hosszában vékony szeletekre vágjuk és állítva a bögrékbe rakosgatjuk őket.
Kevés hideg tejben kikeverjük a lisztet és s tojássárgákat. A maradék tejet a mézzel, a sóval és a vaníliával felforrósítjuk. Óvatosan hozzáöntjük a tojásos részt és kevergetve besűrítjük.
Langyosra hűtjük.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, hozzákeverjük a kihűlt vaníliakrémhez és egyenletesen elosztva a bögrékbe kanalazzuk.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és addig sütjük, amíg a tetejük szép aranyszínűre nem pirul.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

1 megjegyzés:

Ani írta...

Még csak hasonlóval sem találkoztam. Egyszer biztosan elkészítem. Nagyon csábítónak tűnik.