2017. április 25.

Medvehagymás kifli




sajtos kifli medvehagymásított változata:-)


Hozzávalók 24 darabhoz

A tésztához
35 dkg finomliszt
35 dkg rétesliszt
4 dkg élesztő
1 dl tej
fél dl olaj
35 dkg natúr joghurt
1 tojás
25 g só
1 kávéskanál cukor

A töltelékhez
3 dkg olvasztott vaj
25 dkg reszelt sajt
1 csokor medvehagyma

1 tojás a kenéshez


Az élesztőt a langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk.
A tészta többi hozzávalóit tálba mérjük, hozzáadjuk a megkelt élesztőt. Kelt tésztát dagasztunk és langyos helyen, lefedve duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk és 12 egyenlő részre osztjuk.
Mindegyikből kerek lapot nyújtunk és hármat-hármat egymásra helyezünk úgy, hogy minden lapot vékonyan megkenünk olvasztott vajjal, megszórunk reszelt sajttal és apróra vágott medvehagymával .
Éles késsel hat egyenlő részre vágjuk az így kapott, három rétegű kört, és minden háromszögből kifliket formázunk, amit aztán sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatunk.
15-20 percet pihentetjük a tepsiben, tetejüket megkenjük tojással, megszórjuk sajttal, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A sütési idő 25-30 perc.

Nincsenek megjegyzések: