Hozzávalók 12 darabhoz
10 dkg datolya (mag nélkül mérve)
10 dkg aszalt vörös áfonya
1 evőkanál kókuszreszelék
10 dkg sózatlan földimogyoró
5 dkg mazsola
5 dkg zabpehely
5 dkg szezámmag
3 evőkanál sárgabarack lekvár
3 evőkanál méz
A datolyát, az áfonyát, a kókuszt, a mogyorót és a mazsolát aprítógépben durvára aprítjuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a szezámmagot is. Felforrósítjuk a lekvárt és a mézet, hozzáöntjük a keverékhez és az egészet jól összedolgozzuk.
Kisebb méretű tepsit sütőpapírral bélelünk és belenyomkodjuk a masszát úgy, hogy 1-1,5 cm vastagságú legyen.
200 fokos sütőbe toljuk és 10-15 percig sütjük. Langyosra hűtve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése