2016. december 15.

Trüffel golyók







A mostanában készült citromos trüffel gyártásakor olyan kedvet kaptam ezekhez a végtelen egyszerű, különösebben nem eszközigényes, ám annál finomabb bonbonokhoz, hogy eldöntöttem, idén ez lesz a gasztroajándék a számunkra kedveseknek.
El is kezdődött a nagyüzemi gyártás, egyenlőre négyféle ízben, aztán majd meglátjuk...szerintem még újabb variációk is lesznek.

Hozzávalók fajtánként 20 darabhoz

Citromos trüffel

20 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
30 ml  tejszín
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
pár csepp citromsárga ételfesték (elmaradhat)

Narancsos trüffel

20 dkg fehér csokoládé
5 dkg vaj
30 ml  tejszín
1 narancs reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
pár csepp narancssárga ételfesték (elmaradhat)

Tejcsokoládés-rumos trüffel

20 dkg tejcsokoládé
5 dkg vaj
30 ml  tejszín
1 teáskanál rum
1 teáskanál vaníliakivonat

Narancsos csokoládétrüffel

20 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj
50 ml  tejszín
fél narancs reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat


A hozzávalókat fajtánként vízgőz felett megolvasztjuk, majd jól behűtjük.
A megszilárdult krémből kézzel diónyi golyókat formázunk és a citromos és narancsos trüffelt porcukorba, a tejcsokoládés trüffelt kakaóporba, a narancsos étcsokoládés trüffelt pedig csokidarába és/vagy darált dióba forgatjuk.


3 megjegyzés:

salymf írta...

Gyönyörűek. :) Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy meddig állnak el, és milyen környezeti tényezők szükségeltetnek ehhez? Vagy amolyan összerakom és másnap már illenék elfogyasztani típusúak? :)

Márta írta...

Csokis-narancsosra szavazok!

Citromhab írta...

salymf, hűvös helyen, zárható dobozban tárolva napokig eláll