2016. november 13.

Márványkuglóf







Egy bögre forró kakaóval reggelire, uzsonnára vagy éppen vacsorára is remek lehet egy puha kakaós kuglóf.


Hozzávalók

A tésztához
5 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 dl olaj
25 dkg liszt
6 g sütőpor
1 púpozott evőkanál kakaópor

A tetejére
porcukor
6 dkg tejcsokoládé
1 evőkanál olaj


A sütőt 180 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
A masszát kettéosztjuk, az egyikbe beleforgatunk 12,5 dkg lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, a másikba pedig a liszt és a sütőpor másik felét plusz a kakaóport.
Felváltva  a formába kanalazzuk a kétféle színű masszát, elsimítjuk a tetejét és betoljuk a sütőbe.
20-25 perc alatt megsütjük (tűpróba!)
Langyosra hűtjük és tálra borítjuk a kuglófot. A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk.
Meghintjük porcukorral a süteményt, majd a csokoládét körben a tetejére csurgatjuk.

Nincsenek megjegyzések: