2016. október 8.

Citromos sütemény





A sütéssel együtt nagyjából 40 perc alatt előállítható, kellemesen citromos, pihe-puha állagú sütemény.

Hozzávalók egy gyümölcskenyér formához

A tésztához
3 tojás
10 dkg cukor
20 dkg görög joghurt
1 közepes méretű citrom leve és reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat
késhegynyi só
fél dl olaj
20 dkg liszt
1 dkg sütőpor

A mázhoz
3 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál víz

A forma aljába sütőpapírt teszünk, a sütőt 200 fokra melegítjük.
A tojásokat a cukorral, a joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával és a sóval kikeverjük.
Hozzáadjuk az olajat, végül pedig a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
Az egészet csomómentesre keverjük, majd a formába öntjük.
Betoljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt megsütjük.
A máz hozzávalóit kikeverjük és a még forró (a formából kiemelt és rácsra helyezett) sütemény tetejére kanalazzuk.

3 megjegyzés:

Zizike írta...

Szia,
Szerinted némi aszalt gyümölcs kockával és kandírozott citrushéjjal, esetleg dióval meg lehet plusszolni? Nem fog ártani az állagnak? Ugyanis jobban tetszik a recept a püspökkenyér receptemnél....
Köszönöm :)

Citromhab írta...

Szia,
Persze, tehetsz bele bármit, mivel szilárd hozzávalók, nem fogják a süti állagát befolyásolni.

Zizike írta...

Köszönöm szépen :) :)