2016. szeptember 29.

Szőlős, tejszínes csirke





A szüret kellős közepén járunk, ilyenkor nálunk elsődleges szempont a "gyorsan valami finomat".
Így került sorra most ez a fogás, ami tényleg gyors és nem mellesleg finom is.

Hozzávalók 4 személyre

2 egész csirkemellfilé
3 evőkanál olaj
2 nagyobb fürt (lehetőleg muskotályos) szőlő
2 dl tejszín

őrölt fekete bors
késhegynyi őrölt szegfűszeg
fél dl fehér bor
1 teáskanál étkezési keményítő

A húst kockára vágjuk és a felforrósított olajra dobjuk. Fehéredésig kevergetjük, majd sózzuk és lassú tűzön félig lefedve puhára pároljuk.
Ekkor hozzáadjuk a szőlőszemeket és őrölt borssal és szegfűszeggel ízesítjük. Pár percig még pároljuk, majd hozzáöntjük a tejszínt és a borban elkevert keményítőt és az egészet összeforraljuk.
Rizzsel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: