2016. augusztus 5.

Galette - francia pite








Mindig tudtam, hogy a legegyszerűbb sütemények a legfinomabbak. Igaz ez az állítás erre a francia eredetű pitére is, amihez szezonnak megfelelően bármilyen gyümölcsöt használhatunk.
Csak ajánlani tudom az elkészítését.


Hozzávalók nagy méretű (gázos) tepsihez

A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg vaj
2 tojás
csipetnyi só
6 g sütőpor

A töltelékhez
75 dkg nektarin (tisztítva mérve)
2 csapott evőkanál étkezési keményítő vagy vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg fekete szeder

A nektarinokat vékony szeletekre vágjuk, rászórjuk a cukrokat és a keményítőt, majd az egészet óvatosan összeforgatjuk. Félretesszük, amíg a tésztát elkészítjük.
Ehhez a hozzávalókat tálba mérjük, összegyúrjuk. és lisztezett munkafelületen kerek lapot nyújtunk belőle. A méreténél vegyük figyelembe a ráhajtást is!
Sütőpapírral béleljük a tepsit és ráterítjük a tésztalapot (a szélei lelógnak). Közepére halmozzuk a barackszeleteket, majd körben visszahajtogatjuk a tészta széleit. Rárakjuk a szedret és 180 fokos sütőben megsütjük a süteményt.
Langyosra hűtve szeleteljük.



Nincsenek megjegyzések: