Az eper-rebarbara páros az egyik legfinomabb pitetöltelék, szerintem. Aki már kóstolta, annak nem kell bemutatni, aki még előtte áll, annak szívből ajánlok egy próbát.
Hozzávalók 30 cm átmérőjű piteformához
A tésztához
25 dkg liszt10 dkg cukor
12 dkg vaj
1 tojás
csipet só
késhegynyi sütőpor
A töltelékhez
50 dkg eper
50 dkg rebarbara
4 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 csapott evőkanál étkezési keményítő
Az epret és a rebarbarát megmossuk, kisebb darabokra vágjuk. Rászórjuk a cukrokat, óvatosan összeforgatjuk és legalább fél órát állni hagyjuk.
A formát vékonyan kikenjük vajjal, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen kinyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát.
A gyümölcs alól a levet leöntjük, rászórjuk a keményítőt és finoman elkeverjük. Beleöntjük a formába, egyenletesen elsimítjuk.
Sütőbe toljuk és 30-40 perc alatt megsütjük a pitét.
Langyosra hűtve szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése