2016. január 20.

Csokoládés keksz






Ropogós vaníliás keksz csokoládédarabkákkal.


Hozzávalók kb. 40 darab kekszhez

25 dkg liszt
15 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg barna cukor
1/2 kávéskanál só
1 tojás
5 g sütőpor
5 g szódabikarbóna
1 teáskanál vaníliakivonat
15 dkg csokilencse


A sütőt 200 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
A hozzávalókat tálba mérjük és kézzel alaposan összegyúrjuk. Kisebb diónyi gombócokat formázunk a tésztából, mindegyiket kicsit ellapítjuk és a tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy 4-5 cm távolságot hagyunk közöttük. Tehetünk még plusz csokilencsét a tetejükre, úgy még csokisabb kekszet kapunk. Betoljuk a sütőbe és kb. 15 perc alatt megsütjük.


3 megjegyzés:

Nóra Tószegi írta...

Kedves Citromhab!

Már régóta vadászok egy jó csokis keksz receptre! Azt szeretném megkérdezni, hogy a sütéskor fognak-e még terülni, vagy akkorára lapítsam ki, amekkorára szeretném sütni a kekszeket?

Citromhab írta...

Nóra, sütés alatt kicsit terülnek még a kekszek, de nem túl sokat. Én kicsit összenyomtam a golyókat, de nem laposra, inkább csak olyan duci korongokra. Mondjuk, ezt írásban nehéz átadni, de az első sütésnél azonnal rá fogsz jönni, hogy mi a legjobb eljárás:-)

Nóra Tószegi írta...

Köszönöm a választ! Kipróbáltam és nagyon szépek, finomak lettek! Köszönet a receptért! :)