2015. december 10.

Csokoládés-kókuszos habkarika




Két hétig nálam vendégeskedett egy Elektrolus Assistent konyhai robotgép, ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget a kipróbálásra.







A karácsony előtti készülődésben nagyon nagy segítségemre volt a gép, idén szinte az összes gasztroajándék elkészítésében szerepet kapott.
Nagyon sokoldalú és sok funkcióval ellátott, és mivel nem műanyagból, hanem fémből készült a ház is, igencsak masszív szerkezet.
A keverés, habverés, dagasztás gyerekjáték neki, de könnyedén megbirkózott a húsdarálással is.
Mivel rengeteg beállítási lehetőség közül választhatunk, könnyedén alkalmazhatjuk az igényeinknek megfelelően.
Két nagyméretű fémtál tartozik hozzá, amiben egészen komoly mennyiségű alapanyag is elfér.
Összességében egy nagyon hasznos, rendkívül jól használható segítőtársam volt ezalatt a két hét alatt.

Mint írtam, többféle dolgot is készítettem vele, elsőként a habverésben tettem próbára, itt egy csokoládés habkarika lett az eredmény.


Hozzávalók

2 tojásfehérje
kristálycukor
1 teáskanál étkezési keményítő
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
kókuszreszelék

Lemérjük a tojásfehérjét, és kétszeres mennyiségű kristálycukrot adunk hozzá.
Gőz felett kevergetve addig melegítjük a  keveréket, amíg a cukor teljesen el nem olvad. Vigyázzunk, hogy ne forrósítsuk fel nagyon, mert a tojás kicsapódhat!
Hozzáadjuk a keményítőt, és habverővel nagyon kemény habot verünk belőle. Nyomózsákba töltjük, és nagyobb méretű csillagcsővel karikákat formázunk egy sütőpapírral bélelt sütőlapra.
80 fokos sütőben 40-50 percig szárítjuk a habkarikákat.
A csokoládét az olajjal gőz felett megolvasztjuk. Belemártogatjuk a habkarikákat és sütőpapírra helyezzük őket. Végül mindegyiket megszórjuk kókuszreszelékkel.



Nincsenek megjegyzések: