2015. szeptember 11.

Lecsós tarhonya




Hozzávalók 4 személyre

2 kg TV paprika
1 csípős zöld paprika
2 paradicsom
3 közepes hagyma
olaj vagy zsír
1 kávéskanál őrölt piros paprika


A tarhonyához
1 csésze (2,5 dl) tarhonya
2 evőkanál olaj
1,5 csésze víz



A paprikák magházát kivágjuk, a húsát kisebb darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajat vagy zsírt forrósítunk egy lábosban, rátesszük a hagymát, és kevergetve megfonnyasztjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, a felszeletelt paradicsomot és az őrölt piros paprikát. Sózzuk és lassú tűzön puhára pároljuk.
A tarhonyát és az olajat lábosba mérjük, és kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a vizet, ízlés szerint sózzuk, majd félig lefedve, lassú tűzön addig főzzük, amíg a teljes vízmennyiséget magába nem szívja a tészta.
Ekkor kicsit átkeverjük és a lecsó mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: