2015. július 19.

Reszelt túrós sütemény




Felénk Borzas Kata néven ismert, egyszerűsége miatt közkedvelt és finom sütemény.


Hozzávalók 25 x 35 cm-es tepsihez

A tésztához
40 dkg liszt
20 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
1 tojás
1 csomag (12 g) sütőpor
1-2 teáskanál tejföl (ha szükséges)

A töltelékhez
75 dkg túró
5 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
2 evőkanál búzadara
2 evőkanál tejföl
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.
A tepsit vékonyan kivajazzuk, lisztezzük. A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A teljesen megkeményedett (fagyott) tésztát kettévesszük és az egyik felét nagyobb lyukú reszelő segítségével a tepsibe reszeljük.
Rákanalazzuk a túrótölteléket, amit nagyjából elegyengetünk.
Ráreszeljük a tészta másik felét, majd 200 fokra melegített sütőbe toljuk és megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések: