2015. május 16.

Tésztasaláta





Hozzávalók 4 személyre

25 dkg masnitészta
1 evőkanál olívaolaj
1/2 kígyóuborka
1 piros kaliforniai paprika
15 dkg trappista vagy edami sajt
1 csokor kapor


A tartármártáshoz
30 dkg tejföl
15 dkg majonéz
1 teáskanál mustár
1 kávéskanál cukor
kevés őrölt fehér bors

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük és az olívaolajjal nagyjából átforgatjuk.
Amíg a tészta fő, elkészítjük a tartármártást. A hozzávalókat jól kikeverjük, majd a mártás egyik felét félretesszük.
A paprikát, az uborkát és a sajtot kisebb kockákra, a kaprot apróra vágjuk és a tésztával együtt a fele a mennyiségű mártásba forgatjuk. Ha szükséges, sózzuk.
A tésztasalátát 3-4 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt hozzákeverjük a tartármártás másik felét is.

Nincsenek megjegyzések: