2015. május 13.

Citromos túrókocka





Könnyed, üdítő nyári desszert sütés nélkül.


Hozzávalók 25 x 35 cm-es formához


Az alaphoz
30 dkg kekszmorzsa (itt zabkeksz)
15 dkg olvasztott vaj

A krémhez
35 dkg natúr joghurt
15 dkg cukor
15 g zselatin
3 dl tejszín
50 dkg sűrű tejföl
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve

A tetejére
citromszeletek
citromfűlevél

A kekszmorzsát összegyúrjuk az olvasztott vajjal és a forma aljába nyomkodjuk.
A krémhez a joghurtot, a cukrot és a zselatint lábosba mérjük és kevergetve felforrósítjuk (ne forraljuk fel!). Langyosra hűtjük.
A  tejszínből kemény habot verünk és beleforgatjuk az előzőleg jól kikevert tejfölt, túrót, citromhéjat és -levet.
Hozzáöntjük a joghurtos részt is és az egészet habverővel alaposan összedolgozzuk.
Az így kapott túrókrémet a formába simítjuk és jól behűtjük (4-5 óra).
Ha megdermedt a krém, díszítjük és szeleteljük a süteményt.

Nagyon praktikus lehet az ilyen, és ehhez hasonló sütemények, desszertek készítéséhez egy állítható és könnyen eltávolítható süteménykeret.
Ez itt nem a reklám helye, de szerettem volna megmutatni, mert nálam a konyha egyik leghasznosabb és legkihasználtabb darabja, csak ajánlani tudom a rendszeresen sütő háziasszonyoknak.





Nincsenek megjegyzések: