2015. május 27.
Epres sütemény
Nálunk az eperszezon akkor kezdődik, amikor anyukám kertjében tömegesen érik a finom, édes, saját termesztésű gyümölcs. Ez az időszak ebben az évben most érkezett el, így innentől egy darabig epret eszünk eperrel:-)
Hozzávalók egy normál méretű tepsihez
A piskótalaphoz
3 tojás
1 evőkanál víz
8 dkg cukor
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 evőkanál olaj
10 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
A túrókrémhez
75 dkg túró
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
A tetejére
1 kg eper
1 csomag piros tortazselé por
A piskótához az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben megsütjük.
A túrókrémhez a pudingport a tejjel felfőzzük és kihűtjük, majd a cukorral együtt a túróhoz adjuk és habverő segítségével összedolgozzuk.
A kihűlt piskótalap tetejére kenjük a krémet, kirakjuk eperrel, végül pedig bevonjuk a tasakon szereplő előírás szerint elkészített tortazselével.
2-3 órára hűtőbe tesszük, ezután szeleteljük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Tetszik a recept, de mekkora egy normál méretű tepsi?
Tetszik a recept, mekkora tesiben készült?
Istenien néznek ki a sütik! Nagy szerencse a saját eper, mert azért még elég drága:(
Erika 25x35 cm-es tepsiben készült.
Roza, köszönöm! Igen, még most is elég drága a vásárolt eper, nekem ebből a szempontból szerencsém van.
Megjegyzés küldése