2015. május 27.

Epres sütemény





Nálunk az eperszezon akkor kezdődik, amikor anyukám kertjében tömegesen érik a finom, édes, saját termesztésű gyümölcs. Ez az időszak ebben az évben most érkezett el, így innentől egy darabig epret eszünk eperrel:-)


Hozzávalók egy normál méretű tepsihez

A piskótalaphoz
3 tojás
1 evőkanál víz
8 dkg cukor
1 púpozott teáskanál kakaópor
1 evőkanál olaj
10 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor

A túrókrémhez
75 dkg túró
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej

A tetejére
1 kg eper
1 csomag piros tortazselé por


A piskótához az egész tojásokat a cukorral és a kakaóporral alaposan felverjük. Hozzáadjuk az olajat, majd a óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát és 180 fokos sütőben megsütjük.
A túrókrémhez a pudingport a tejjel felfőzzük és kihűtjük, majd a cukorral együtt a túróhoz adjuk és habverő segítségével összedolgozzuk.
A kihűlt piskótalap tetejére kenjük a krémet, kirakjuk eperrel, végül pedig bevonjuk a tasakon szereplő előírás szerint elkészített tortazselével.
2-3 órára hűtőbe tesszük, ezután szeleteljük.

4 megjegyzés:

Puskás Erika írta...

Tetszik a recept, de mekkora egy normál méretű tepsi?

Puskás Erika írta...

Tetszik a recept, mekkora tesiben készült?

Roza írta...

Istenien néznek ki a sütik! Nagy szerencse a saját eper, mert azért még elég drága:(

Citromhab írta...

Erika 25x35 cm-es tepsiben készült.

Roza, köszönöm! Igen, még most is elég drága a vásárolt eper, nekem ebből a szempontból szerencsém van.