A hagyományos amerikai palacsinta csokoládés változata.
Hozzávalók 15 darabhoz
A palacsintatésztához
20 dkg liszt
2 tojás
2 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál kakaópor
csipet só
4 dkg olvasztott vaj
1/2 csomag sütőpor
3 dl tej
A csokoládéöntethez
10 dkg ét- vagy tejcsokoládé
2 evőkanál olaj
A tojásokat a cukorral, a sóval, a kakaóporral és a langyosra hűtött olvasztott vajjal kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport, végül a tejet apránként adagolva csomómentesre keverjük a tésztát.
Fél órát pihentetjük, majd száraz, azaz olajjal nem kikent palacsintasütőben, közepes lángon megsütjük.
Egy palacsintához 2-3 evőkanál palacsintatésztát adagolunk. Először az egyik oldalát sütjük meg, majd amikor légbuborékok képződnek a felszínén, megfordítjuk és a másik oldalát is megpirítjuk.
A csokoládét az olajjal megolvasztjuk és ezzel kínáljuk a palacsintát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése