2015. március 29.
Áfonyás tekercs
Hozzávalók
A piskótalaphoz
3 tojás
80 ml víz
15 dkg cukor
2 dkg kakaópor
20 dkg liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
A krémhez
40 dkg natúr krémsajt
10 dkg porcukor
1 teáskanál vaníliakivonat
A tetejére
áfonya
A sütőt 180 fokra melegítjük, a tepsit sütőpapírral béleljük.
Az egész tojásokat a cukorral, a vízzel és a kakaóporral alaposan felverjük. Elektromos habverő maximum (turbó) fokozatán ez 4-5 perc. Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport.
A masszát egyenletesen a tepsibe simítjuk, sütőbe toljuk és 10-12 perc alatt megsütjük.
Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert kiszárad a piskóta és könnyebben megreped a feltekerésnél.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt és egy másik sütőpapír vagy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.
A krém hozzávalót kikeverjük, és a langyosra hűlt tekercset megtöltjük vele. A maradék krémmel bevonjuk a süteményt és áfonyaszemekkel díszítjük..
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése