2015. január 18.

Sült alma tésztaköntösben





Hozzávalók 6 személyre

6 közepes méretű, savanykás alma

A tésztához
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
12 dkg vaj
1 tojás
1/2 kávéskanál sütőpor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
1 teáskanál tejföl

A töltelékhez
3 db babapiskóta
2 evőkanál sárgabaracklekvár
1 evőkanál mazsola
2 evőkanál durvára vágott dió

A tetejére
fél diószemek
fahéjas porcukor

Az almák magházát eltávolítjuk és meghámozzuk őket.
A töltelékhez a babapiskótát elmorzsoljuk, a többi hozzávalóval kikeverjük, és megtöltjük vele az almákat.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és lisztezett munkafelületen 3-4 mm vastagságú téglalapot nyújtunk belőle.
Hat egyenlő részre vágjuk. Minden almát egy-egy darab tésztába csomagolunk és sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük őket.
Körben, hosszanti irányban bevagdossuk a tésztaköntöst, majd minden alma tetejére egy-egy diószemet teszünk.
180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha az alma is teljesen átpuhult, ezt késsel tudjuk ellenőrizni.
Fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: