2015. január 4.

Meggyes-mákos linzertekercs




Hozzávalók

A tésztához
25 dkg liszt
12 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 tojás
csipet só
1/2 kávéskanál sütőpor

A töltelékhez
10 dkg darált mák
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
0,5 dl tej
15 dkg magozott meggy
őrölt fahéj

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és addig pihentetjük, amíg a tölteléket el nem készítjük.
A tejet felforrósítjuk és a mák-cukor-vaníliás cukor keverékre öntjük. Hozzáadjuk a meggyet (ha fagyasztottat használunk, a levet öntsük le róla), a fahéjat, és az egészet elkeverjük.
A tésztát kettévesszük és lisztezett munkafelületen két, egyenként 50 x 10 cm-es téglalapot nyújtunk belőlük.
A tölteléket a tésztacsíkok közepére halmozzuk, majd mindkét oldalról felhajtjuk a tészta széleit és finoman összenyomkodjuk. 2-2,5 cm széles szeletekre vágjuk a tekercset. Állítva sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk őket úgy, hogy a hajtás alul legyen.
180 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Porcukorral meghintve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: