A Mákos kocka receptje alapján készült sütemény, most dióval.
Hozzávalók: 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
30 dkg liszt
10 dkg cukor
17 dkg vaj
1/2 csomag sütőpor
2 tojás sárgája
4-5 evőkanál tej
A töltelékhez:
20 dkg dió
15 dkg liszt
20 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
10 dkg olvasztott vaj
1 citrom reszelt héja
1 kávéskanál vaníliakivonat
2 dl tej
2 tojás fehérje
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk.
A töltelékhez a darált diót, a lisztet, a cukrot, a sütőport és a citromhéjat elkeverjük. Hozzáadjuk a vaníliát, az olvasztott vajat, végül pedig a tejet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a diós krémbe forgatjuk.
A tésztát kettéosztjuk és egy-egy tepsi méretű lapot nyújtunk.
Vajjal kikent és lisztezett tepsibe simítjuk az egyik lapot, ráöntjük a tölteléket és befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése