2014. május 30.

Túrós tejpite





Ismét egy nagyon egyszerű, de annál finomabb édesség. Friss gyümölccsel, gyümölcsöntettel, dzsemmel kínálhatjuk.


Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

50 dkg túró
3 dl tej
7 dkg finomliszt
20 dkg cukor
2 tojás
1 teáskanál vaníliakivonat
csipet só

A tepsit vajjal vékonyan kikenjük, a sütőt 180 fokra melegítjük.
A lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat a tejjel csomómentesre keverjük.
Hozzáadjuk a vaníliát és a túrót és az egészet összedolgozzuk. Ha túl rögös lenne a túró, botmixerrel kicsit finomíthatunk rajta.
A így kapott híg masszát a tepsibe öntjük, betoljuk a sütőbe és 15-20 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtve szeleteljük.


7 megjegyzés:

Édeskonyha írta...

Nagyon csábítóak a szeletkéid a friss eperrel. Pont nekem való pillanatok alatt elkészülő kis süti.

Édeskonyha írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TiMi írta...

Kedves Citromhab!
Nagyon megtetszett ez a sütemènyed is szeretnèm elkèszíteni.
Milyen túrót használtál?
Válaszod előre is köszönöm!

Citromhab írta...

A márkára már nem emlékszem, de bármilyen túró jó hozzá.

Melinda Nemeth írta...

Ez nagyon-nagyon finom,csak mivel nem sok liszt kerül bele,így egy fél tepsivel megettem egy óra alatt :))))

Citromhab írta...

:-)))

Melinda Nemeth írta...

Már nem tudom hányszor sütöttem,most sül,de nem tudom megunni.És egyedül vagyok rá.Háháháá...