2014. május 6.

Epres-túrós sütemény





Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez

A tésztához
50 dkg liszt
20 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 tojás
csipet só
1 csomag sütőpor
1 evőkanál tejföl

A töltelékhez
50 dkg eper

1 kg túró
15 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál búzadara

Az epret megmossuk és felezzük. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Lisztezett munkafelületen két tepsiméretű lapot nyújtunk belőlük.
Az egyiket a vajjal vékonyan kikent tepsi aljába terítjük.
Megszórjuk egy evőkanál búzadarával és kirakjuk a felezett eperszemekkel.
Rásimítjuk a túrótölteléket, majd befedjük a másik lappal.
180 fokra melegített sütőbe toljuk és kb. 40-45 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, majd szeleteljük, és porcukorral meghintve kínáljuk.