2014. február 27.

Túrófelfújt





Hozzávalók 4 személyre

5 tojás
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
8 dkg tejföl
10 dkg túró
10 dkg liszt
5 dkg mazsola
2 evőkanál rum

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Belekeverjük a tejfölt, a citromhéjat, a túrót, majd a lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A massza felét a formába kanalazzuk, és megszórjuk az előzőleg lecsurgatott mazsola felével. Erre halmozzuk a maradék masszát, és a mazsola másik felét is rászórjuk.
Sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk, kínálhatunk mellé tetszőleges ízű lekvárt is.

8 megjegyzés:

Angéla Szvetkóné Csuka írta...

Szia!
Nagyon jól nézki, csak azt szeretném kérdezni, hogy ez hány adag?
Köszönöm.

Szvetkóné Angéla

Citromhab írta...

Angéla, megadtam, hogy 4 személynek elég ez az adag.

Hajnalka szabó írta...

kb mekkora formába rakjam?

Citromhab írta...

22x22 cm-es sütőformában készült.

zimi írta...

Szeretném kérdezni, hogy mikor kész? Ha belül is szilárd? Tűpróba?

Citromhab írta...

Igen, akkor van készen, ha belül is szilárd.

Roger Burnett írta...

nem letezik ... 10 dkg turu egy szemelyre ....

Citromhab írta...

De igen, létezik :-)