2014. február 27.

Túrófelfújt





Hozzávalók 4 személyre

5 tojás
6 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1/2 citrom reszelt héja
8 dkg tejföl
10 dkg túró
10 dkg liszt
5 dkg mazsola
2 evőkanál rum

A mazsolát beáztatjuk a rumba, a sütőformát kikenjük vajjal, a sütőt pedig 160 fokra melegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval fehéredésig verjük. Belekeverjük a tejfölt, a citromhéjat, a túrót, majd a lisztet.
Végül óvatosan beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét. A massza felét a formába kanalazzuk, és megszórjuk az előzőleg lecsurgatott mazsola felével. Erre halmozzuk a maradék masszát, és a mazsola másik felét is rászórjuk.
Sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk, kínálhatunk mellé tetszőleges ízű lekvárt is.

6 megjegyzés:

Angéla Szvetkóné Csuka írta...

Szia!
Nagyon jól nézki, csak azt szeretném kérdezni, hogy ez hány adag?
Köszönöm.

Szvetkóné Angéla

Citromhab írta...

Angéla, megadtam, hogy 4 személynek elég ez az adag.

Hajnalka szabó írta...

kb mekkora formába rakjam?

Citromhab írta...

22x22 cm-es sütőformában készült.

zimi írta...

Szeretném kérdezni, hogy mikor kész? Ha belül is szilárd? Tűpróba?

Citromhab írta...

Igen, akkor van készen, ha belül is szilárd.