2014. február 18.

Mákos és diós nudli






Hozzávalók 4 személyre

50 dkg krumpli (tisztítva mérve)
15 dkg liszt
1 teáskanál só
100 g darált mák vagy dió

A tetejére
porcukor, méz, sárgabaracklekvár


A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Leöntjük róla a levet, pépesre törjük és megvárjuk, hogy teljesen kihűljön.
Hozzáadjuk a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk. Lisztezett munkafelületen 1 cm vastagságúra nyújtjuk és kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk a tésztát. A csíkokból hengereket sodrunk, amiket azután tovább darabolunk  nagyjából egyforma hosszúságú nudlikká.
Forrásban lévő, enyhén sós vízbe eresztjük őket, és addig főzzük, amíg fel nem jönnek a főzővíz felszínére. Szűrőkanállal tálba szedjük a nudlikat,és először kevés olajjal vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal/dióval összeforgatjuk az egészet.

A mákosat porcukorral megszórva vagy mézzel megcsurgatva, a diósat porcukorral vagy sárgabaracklekvárral kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: