2014. január 15.

Tükörtojásos pizza




Hozzávalók két 25 x 30 cm-es pizzához

50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 evőkanál só
2-3 evőkanál olívaolaj
kb. 3 dl langyos víz

A feltéthez
6-8 evőkanál paradicsompüré
pizzafűszer
15 dkg sonkafelvágott
2 nagyobb csiperkegomba
20 dkg reszelt sajt
4 tojás

Fél dl langyos vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta száraz hozzávalóit tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék langyos vízzel kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen legalább duplájára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületen két kerek lapot nyújtunk a tésztából, és sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük.
A paradicsomszószt sóval és pizzafűszerrel ízesítjük, és a tészta tetejére kenjük. Megszórjuk az apróra tépkedett sonkával, majd a lereszelt sajttal. Egyenletesen elrendezzük rajta a vékonyan felszelt gombát és az olívabogyót, majd ráütjük a négy tojást.
200 fokra melegített sütőbe toljuk és megsütjük.




1 megjegyzés:

Marti Martinelli írta...

Ilyet én is készítettem régebb és nagyon szerettük.