2013. december 16.

Gesztenyés tekercs




Sütés nélküli, félóra alatt elkészíthető édesség.


Hozzávalók

A kakaós lapokhoz
20 dkg darált háztartási keksz
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2 evőkanál rum
80 ml tej

A töltelékhez
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg porcukor
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
1 evőkanál rum

A tetejére
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj

A töltelék hozzávalóit kikeverjük.
A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszerű végezni, ez később megkönnyíti a feltekerést.
Megkenjük őket a gesztenyés krémmel és bejgliszerűen felcsavarjuk.
A csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, és bevonjuk vele a tekercseket.
Ha a csokoládé megszilárdult, azonnal szeletelhető és fogyasztható.

5 megjegyzés:

Roza írta...

Nagyon ötletes és mutatós süti!:)

Monchy írta...

Ezt én is el szoktam készíteni. Gesztenye(püré) rajongóknak kötelező!

Top Cuisine avec Lavi írta...

Looks amazing!
Great recipe!

Vicuska írta...

Jól mutat!

Zsanett Gilszki írta...

Nálunk nincs karácsony enélkül a süti nélkül!:-)