2013. október 10.

Túrógombóc




Hozzávalók 4 személyre

50 dkg túró
3 tojás
7 evőkanál búzadara
csipet só
1 evőkanál cukor

A hempergetéshez
15 dkg zsemlemorzsa
4-5 evőkanál olaj

Az öntethez
4 dl tejföl
cukor ízlés szerint
vanília
reszelt citromhéj

A gombóc hozzávalóit elkeverjük, félretesszük.
A zsemlemorzsát az olajon folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk.
A túrós masszából diónyi golyókat formázunk és forrásban lévő, enyhén sós vízbe eresztjük őket.
A lángot takarékra vesszük, majd 8-10 percig főzzük a gombócokat.
Ha már szépen meghíztak, szűrőkanállal a morzsára szedjük őket, majd összerázzuk, hogy egyenletesen befedje a morzsa.
A tejfölt ízlés szerinti mennyiségű cukorral, vaníliával és citromhéjjal ízesítjük, és tálaláskor ezzel locsoljuk meg a túrógombócokat.


1 megjegyzés:

Top Cuisine avec Lavi írta...

Looks amazing! Great recipe! Love your blog!