2013. augusztus 24.

Túrókrémes piskótatekercs




Hagyományos piskótatekercs, most lekvár helyett túrókrémmel és meggyel.


Hozzávalók 32 x 34 cm-es tepsihez

A piskótához
4 tojás
1 evőkanál víz
7,5 dkg cukor
10 dkg liszt
késhegynyi sütőpor

A töltelékhez
1,5 dl tejszín
20 dkg túró
7 dkg cukor
1 teáskanál vaníliakivonat
magozott meggybefőtt

A tetejére
porcukor
étcsokoládé

A sütőt 180 fokra melegítjük, egy sütőlapra sütőpapírt terítünk.
Az egész tojásokat a vízzel és a cukorral fehéredésig verjük. Beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elvegyítettük a sütőport.
A masszát egyenletesen elosztva a sütőpapírra kenjük és 10-15 perc alatt megsütjük.
A megsült piskótalapról azonnal lehúzzuk a sütőpapírt, majd egy másik, porcukorral megszórt sütőpapírra fektetjük a tésztát és lazán feltekerjük.
A krémhez a tejszínből kemény habot verünk. Az áttört túróhoz keverjük a cukrot és a vaníliát, majd a tejszínbe forgatjuk.
Az időközben kihűlt piskótalapot megtöltjük a krémmel, megszórjuk meggyel és újra feltekerjük.
Tetejét megszórjuk porcukorral és megcsurgatjuk olvasztott csokoládéval.
1-2 órát pihentetjük a süteményt, majd szeleteljük.

6 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

De rég ettem ilyet... Annyira guszta!

Culinaria Ungaria írta...

Csodaszép kép, nagyon elfogadnék most egy szép nagy szeletet!! :-)

Üdv és szép vasárnapot, Krisz :-)

Roza írta...

Nagyon guszta lett!:)

Citromhab írta...

Köszönöm szépen!

Be Sweet :) írta...

Nagyon szép. :) és biztos isteni :)) de áruld el, hogy csináltad, hogy nem repedezett meg a piskóta feltekerésnél? :)

Citromhab írta...

Köszönöm!
Ez a tészta elég vékony és rugalmas, könnyedén fel lehetett tekerni:-)