2013. július 24.

Puncsfagylalt




Egy nagy klasszikus a fagylaltok világából.


Hozzávalók

4 dl tejszín
3 dl tej
50 ml rum
7 dkg mazsola
2 evőkanál sárgabaracklekvár
3-4 evőkanál cukor
csipet só
kevés céklapor a színezéshez (elmaradhat)

Felforrósítjuk a rumot, beleszórjuk és legalább félórát áztatjuk benne a mazsolát.
A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáadjuk a rumos mazsolát és botmixerrel összedolgozzuk.

Alaposan behűtjük a fagylaltalapot, majd fagylaltgépben előírás szerint elkészítjük.

4 megjegyzés:

Zsuzsanna Valentin-Bodor írta...

Imádom! Csak azt tudnám miért ezt a színt kapta anno?

Citromhab írta...

Ezt én sem értettem soha, hiszen valójában a puncsfagylalt alapból nem rózsaszín:-)

Nelli írta...

Finom lehet!:-) Az is tetszik, hogy nincs tojás benne.

Jagi írta...

A színére lehet megoldás: előfordulhat, hogy eredetileg nem sárgabarack lekvárral készítették, hanem valamilyen más, piros színű bogyós gyümölcsét keverték hozzá ;).