2013. április 18.

Áfonyás muffin




Az amerikai kontinensen nem véletlenül igen népszerű ez a muffin, percek alatt összedobható, nagyon finom süti.


Hozzávalók 12 darabhoz

30 dkg (mirelit) áfonya
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
12 dkg cukor
2 tojás
8 dkg vaj
1 citrom reszelt héja és leve
1 teáskanál vaníliakivonat
50 ml tej

A sütőt 190 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe kapszlikat helyezünk.
Kimérjük a lisztet, kiveszünk belőle két evőkanálnyit, és beleforgatjuk az áfonyát. Ha mirelit gyümölcsöt használunk, ne olvasszuk ki.
A maradék lisztbe vegyítjük a sütőport és a sót.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a vaníliát, a citrom héját és levét.
Habverővel összedolgozzuk, beleöntjük a tejet, majd a lisztet is, és csomómentesre keverjük.
Végül az áfonyát is beleforgatjuk.
Evőkanállal egyenlően elosztva a kapszlikba adagoljuk a tésztamasszát és 15-20 perc alatt megsütjük.




3 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Tavaly óta rendesen rákattantam az áfonyára...annyira bejött, hogy még télen is képes vagyok venni arany árban...Nagyon guszta muffinkák!

Flóra írta...

Nagyon szépek lettek!:)

Audrey89 írta...

Baracklekvarral sutottem meg afonya helyett, zsenialis :)